diumenge, 15 de desembre del 2013

DIBUIX AMB PLASTILINA!

Com bé indica el nom, aquesta tècnica tracta de fer un dibuix sobre una cartolina amb llapis, i seguidament, omplir-lo de plastilina de diferents colors amb l'ajuda dels nostres dits.
Un cop omplert el dibuix, es pot resseguir amb més plastilina negra ja que d'aquesta manera queda més vistós. 
Per acabar, cosa que a la girafa encara li falta, hi passarem una capa de vernís.


Pels més petits ens estalviaríem la capa de vernís i simplificaríem molt més el dibuix en sí.

diumenge, 1 de desembre del 2013

VITRALL!!

Primer de tot hem de triar el dibuix que volem fer i escollir quina és la part que volem treure amb el punxó. L'espai on hem tret una part del dibuix amb el punxó serà on més tard, hi col·locarem el paper de cel·lofana. 
En cas de que el dibuix (lliure) s'hagi fet amb pintures, l'haurem de vernissar abans de col·locar el paper de cel·lofana, ja que si ho fem al revés correm el risc de que es taqui i es faci malbé.
Seguidament, traurem la part de la cartolina comentada anteriorment. Prèviament haurem escollit els colors del paper de cel·lofana més adequats segons el dibuix que tinguem. Aquest paper es col·loca per la part posterior de la cartolina amb una mica de cola blanca, o, sinó en tenim, amb cola de barra, i ja ho tindrem!



DIBUIX LLIURE AMB TEMPERES!!

Aquesta tècnica és molt senzilla, tant de fer-la com d'explicar-la. 
Es tracta de que els nens i nenes facin un dibuix, sobre el que més els hi agradi. Un cop realitzat el dibuix procediran a pintar-lo amb temperes. Seguidament, quan s'hagi assecat la pintura, es vernissarà tot el dibuix.
Per acabar, amb un retolador negre (qui ho vulgui),  es pot resseguir-ne el contorn per a que sigui més visual.

Pels més petits; els hi facilitarem altres materials com poden ser esponges, rotllos, etc.